Naujienos
images/slides/rtvmc-slide-02.jpg

Praktika Šliozingene

Nuo 2016-05-21 iki 2016-06-12 pagal Erasmus + Leonardo da Vinci programos mobilumo projektą Nr. 2015-1-LT01-KA102-013240 „Užsienio praktika mažiau galimybių turintiems mokiniams“ buvo įgyvendintas darbo praktikos vizitas Vokietijoje, Šliozingeno mieste.
Į vizitą vyko 6 šaltkalvių specialybės mokiniai ir 2 lydintys asmenys.

Mokiniai dirbo mokyklos Stiftung Rahabilitationszentrum "Thüringer Wald" metalo dirbtuvėse. Gyveno mokyklos internate.
Darbo užduotis mokiniams buvo pagaminti žaidimą iš aliuminio, kuris vadinasi "Ketvirtas pergalingas" ir dvi lėkštutes- vazeles iš vario, reikalingas žaidimo žetonams sudėti.

 

Prieš pradėdami darbą mokiniai gavo brėžinius, su kuriais turėjo susipažinti ir surašyti darbo technologines korteles, kuriose būtų pažymėtos nuosekliai visos darbo operacijos ir darbui atlikti reikalingi įrankiai.

Surašius technologines korteles, mokiniai apsilankė gretimoje metalo apdirbimo įmonėje, su kuria bendradarbiauja mūsų priimantis partneris. Šioje įmonėje mokiniai stebėjo, kaip didelių staklių pagalba buvo atkirptos reikiamo dydžio plokštės iš aliuminio.

Dirbtuvėse mokiniai turėjo pamatuoti, sužymėti ruošinius, išgręžti reikiamas įvairaus diametro skyles, nuimti nuožulas, sukniedyti, poliruoti žaidimo detales, surinkti į galutinį produktą.

Taip pat rankiniu būdu turėjo iškirpti lėkštutes ir atramas iš vario skardos, jas išlenkti, suteikiant gražią formą ir sukniedyti lėkštutes su atramomis.

Kartu su mūsų mokiniais tokius žaidimus darė ir vokiečių mokiniai. Kiekvienas pagamino žaidimą sau, jį paskui galėjo vežtis namo.

Trečią savaitę mokiniai mokinosi gaminti rožes iš vario. Mūsų mokiniai gaminti rožes moka, bet technologija darbo su plienine ir varine skarda skiriasi, tad mokiniai buvo patenkinti, kad įgijo papildomų įgūdžių.

Vizito metu grupė lankėsi kalvėje, kur mokiniai galėjo pasigaminti sau suvenyrą.

Dar apsilankė dviejose metalo apdirbimo gamyklose. Vienoje gaminami stabdžiai ir amortizatoriai automobiliams, tame tarpe ir Formulės 1 varžybų bolidams. Kitoje gamykloje gaminamos skaitmeninės programuojamos staklės, kurios paskui siunčiamos po visą pasaulį. Stakles įsigyja metalo apdirbimo įmonės.

Paskutinę darbo dieną mokykloje buvo surengtas projekto rezultatų pristatymas, kuriame dalyvavo mokyklos direktorius, mokiniai, mokytojai, taip pat spaudos atstovai.