Naujienų archyvas

Vasario 8 d. minint Tarptautinę saugesnio interneto dieną, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro ir skyriaus mokiniams vyko prevencinė paskaita „Saugus internetas“. Paskaitą skaitė Radviliškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Ilona Sernovienė ir Jūratė Beržinskienė.

Saugus internetas

Pareigūnės atkreipė dėmesį į tai, kad šiandieniniame pasaulyje viskas labai greitai keičiasi. Gyvenimo nebeįmanoma įsivaizduoti be interneto. Juo tvarkomi įvairiausi reikalai, čia ieškoma pramogų, draugų, bendravimo. Interneto dėka esame ne pasyvūs stebėtojai, o aktyvūs veikėjai. Čia apstu informacijos, kuri gali puikiai pasitarnauti plečiant žinias, dalinantis patirtimi, informacija, palaikant ryšius su artimais žmonėmis. Kita vertus internetas yra ir atvira, sunkiai kontroliuojama erdvė. Kaip tik čia atsiranda ir naujos terpės patyčioms, diskriminavimui, netolerancijai, asmeninės informacijos vagystėms.

Paskaitos metu mokiniai supažindinti kokios informacijos apie save nereikėtų talpinti internete, kaip saugiai bendrauti socialiniuose tinkluose, suteikta informacija apie internete slypinčias grėsmes.

Viena iš didžiausių grėsmių tyko, kai bendraujama internete su nepažįstamais žmonėmis, todėl labai svarbu būti itin budriems, nes atsitinka, jog kito ekrano pusėje gali būti ne tas žmogus, kuriuo jis prisistato. Kaip tai nutinka - mokiniai susikaustę žiūrėjo filmą, sukurtą remiantis tikrais faktais.

Pareigūnės dalijo mokiniams patarimus kaip saugiai naudotis internetu, atsakė į rūpimus klausimus.

Vyr. socialinė pedagogė Silva Bosienė

  • 001
  • 002
  • 003