Įgyvendinant jungtinį projektą "Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!", 8 virėjų specialybės mokiniai birželio 5 d. išvyko į Panevėžio mokymo centro Restoranų ir viešojo maitinimo mokymo skyrių, kuriame tobulino technologines ir žaliajai pertvarkai reikalingas kompetencijas bei gerino skaitmeninius įgūdžius. Mokinius lydėjo profesijos mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė.
30 valandų mokymus vedė vyresnioji profesijos mokytoja Žydrūnė Skilandienė. Supažinus su mokomosios virtuvės įrenginiais, prietaisais ir darbo saugos reikalavimais, mokiniai, naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis visų saugumo reikalavimų, penkias dienas mokėsi gaminti jiems neįprastoje aplinkoje.
Mokymų metu buvo gaminami naminiai makaronai su daržovių padažu, saldūs vafliai su karameliniu padažu, įdaryti beigeliai (šiuo metu labai populiarūs Lietuvoje), daržovių troškinys (ratatouille), itališka duonelė (Grissini) patiekiama prie troškinio, šviežių daržovių salotos su sous vide būdu apdorota vištienos file, pagardinta naminiu majonezu, salotų užpilu bei gamino "duonos žemę". Pagaminti patiekalai buvo ne tik patiekiami, bet ir degustuojami.
Mokymai labai naudingi mokiniams. Padirbėję savaitę Panevėžio mokymo centre, susipažino su naujais įrenginiais, patobulino turimus ir įgijo naujų praktinių įgūdžių, pagerino darbo komandoje žinias.
Visiems mokiniams, dalyvavusiems mokymuose, įteikti pažymėjimai.
Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija