Naujienų archyvas

Centrui įsigijus inovatyvų lazerinį suvirinimo įrenginį, atsiranda nauja galimybė suvirinimo specialybės mokiniams įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kompetencijas. Atvykę UAB „Serpantinas“ padalinio vadovas Remigijus Mikalauskas ir įrangos demonstruotojas Dovydas Vaškys pravedė mokymus, kaip teisingai naudoti šį įrenginį, kaip nustatyti suvirinimo režimus. Suvirintojų specialybės mokiniams ir profesijos mokytojams atliko praktinį suvirinimo darbų demonstravimą. Naujos, modernios suvirinimo įrangos galimybes stebėjęs direktorius Jonas Pravilonis išreiškė viltį, kad suvirintojų naujai įgytos kompetencijos pasitarnaus būsimiesiems absolventams konkuruojant darbo rinkoje.

Būsimieji suvirintojai mokysis dirbti lazeriniu suvirinimo aparatu

Suvirinimas lazeriu ženkliai pranašesnis už kitus suvirinimo būdus, suvirinimo siūlės didelio stiprumo, mažas šilumos poveikis, minimalios deformacijos, didelis suvirinimo greitis ir našumas, mažesnės elektros sąnaudos, patogi valdymo sistema.

Džiugu, kad turime atnaujintą suvirintojų praktinio mokymo bazę. Tikimės, kad būsimieji absolventai išmokę dirbti su šia įranga, gebės dirbti moderniomis, energiją taupančiomis suvirinimo sistemomis, bus pasiruošę prisidėti prie aplinkos saugojimo ir tausojimo.

Vyresnysis profesijos mokytojas Vytautas Rutkauskas

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005