Naujienų archyvas

Kovo 13 d. centro atstovai dalyvavo V. Kudirkos progimnazijoje organizuotame Karjeros dienos renginyje. Karjeros specialistė S. Bosienė pristatė centre vykdomas profesinio mokymo programas, paskatino mokinius domėtis profesijų įvairove, ieškoti ir rasti tinkamą karjeros kelią, kuris atitiktų jų įgūdžius, pomėgius ir karjeros tikslus. Mokiniai pakviesti į floristo padėjėjo ir staliaus profesijų praktines pamokėles.

Centro atstovai Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijoje

Profesijos mokytoja D. Gakštienė supažindino mokinius su floristo padėjėjo darbo specifika ir keliamais  reikalavimais.  Svarbu turėti norą dirbti su gėlėmis, gebėjimą dirbti greitai ir kruopščiai, būti draugiškam ir paslaugiam klientams. Mokiniai kūrė gražias, spalvingas ir unikalias velykines dekoracijas iš gėlių, šakelių, žolynų ir kitų natūralių elementų.

Apie tai, kad mokantis staliaus profesijos svarbu turėti norą dirbti su mediena, supratimą apie jos  savybes, gebėjimą dirbti su įvairiais įrankiais ir staklėmis, pristatė profesijos mokytojas S. Dailidonis. Mokiniai galėjo atlikti praktinę užduotį su mediniais kaladukais. Kiekvienas medinis kaladukas buvo dėliojamas į jam skirtą vietą, siekiant sukurti vientisą ir aiškiai atpažįstamą formą. Šis procesas ne tik leido mokiniams išreikšti savo kūrybiškumą ir smalsumą, bet ir skatino smulkiosios motorikos darbą bei dėmesį detalėms. Kai visi mediniai kaladukai buvo sudėti į jiems skirtas vietas, mokiniai galėjo įvertinti bendrą kūrinį.

Tikimės, kad dalyvaudami renginyje prisidėjome prie tikslingo mokiniių karjeros kelio pasirinkimo formavimo.

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005