Radviliškio rajono sveikatos klubas „Atgaja“ surengė, jau tradicija tapusią septintąją sveiko maisto šventę „Gyvenimas kiTAIP“ („Rudens gėrybių kraitelė“). Renginio metu skambėjo sveikinimai dalyviams, apžiūrimi ir vertinami komandų paruošti stalai. Direktoriaus Jono Pravilonio centro komandos palaikymas paskatino bendromis pastangomis įgyvendinti kūrybines idėjas, siekiant geriausių rezultatų.
Centro komandos dalyviai vaišino įvairiais sveikais užkandžiais, pesto, pomidorų uogienė, česnakų užtepėle, brokolių kamuoliukais, kivi saldainiais, sėklų duoniukais, sveikuoliška duona, gaiviu bazilikų gėrimu ir kt. gėrybėmis.
Sveikos mitybos šventei ruošėsi virėjų specialybės mokiniai ir profesijos mokytojos R. Bučinskienė, G. Butvilienė, L. Kalasauskienė. Stalą puošė profesijos mokytojos D. Gakštienės kurtos floristinės kompozicijos.
Vertinimo komisija ir šventės lankytojai gyrė maisto skonį, išradingumą, patiekimą. Kiekvienais metais sveikos mitybos šventėje dalyvauja daug bendruomenių, kurių komandos stebina netikėčiausiais skoniais. Šventės metu vieni iš kitų mokėsi, ragavo, dalinosi receptais.
Po vaišių degustacijos vyko Arūno Jonuškio paskaita apie „Rauginimo ir fermentacijos nauda sveikatai“. Visi šventės dalyviai apdovanoti padėkos raštais, atminimo dovanomis.
Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija