Naujienų archyvas

Sausio 28 dieną Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro trečio kurso virėjo specialybės mokiniams surengtas meistriškumo konkursas „Kulinarinė kova“.

Konkurso metu mokiniai įgijo daugiau patirties, drąsos gaminti stebint auditorijai, praplėtė akiratį, lavino skonį, skatino domėtis naujovėmis, susipažino su dar neatrastais produktais. Smagus renginys pradžiugino visus stebinčius ir degustuojančius, suteikė progą pabendrauti su mylinčiais maistą ir mėgstančiais gaminti, įvertinti mokinių kulinarinius sugebėjimus ir išmonę.

Meistriškumo konkursą, kuris truko dvi valandas, vedė mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė.

Mokiniai gamino „Nugarinės kepsnį“, ruošė garnyrą ir padažus bei pristatė vertinimo komisijai.

Konkursą stebėjo pirmo ir antro kursų viešbučio darbuotojo ir virėjo specialybių mokiniai ir profesijos mokytojai. Antrakursiai jau tobulino darbo įgūdžius Erasmus+ programos 1 pagrindinio veiksmo projekte Nr. 2015-1-LT01-KA102-013240 “Užsienio praktika mažiau galimybių turintiems mokiniams” Vokietijoje. Šiems mokiniams vyresnioji profesijos mokytoja Daiva Petrauskienė pravedė atvirą pamoką, kaip lengvai ir greitai pasigaminti desertą. Prisiminę projekto patirtį ir pritaikę naujai įgytas žinias, mokiniai patys galėjo kepti, puošti ir ragauti keksiukus.