Naujienų archyvas

Vasario 24-27 dienomis penkiems virėjo specialybės mokiniams praktinio mokymo užsiėmimai vyko Klaipėdos turizmo mokyklos viešbučių ir restoranų bei prekybos sektoriniame praktinio mokymo centre.

Praktinio mokymo užsiėmimai sektoriniame praktinio mokymo centre mokiniams suteikė galimybę įgyti darbinės patirties aplinkoje, artimoje realioms darbo sąlygoms. Moderni virtuvės įranga, leido tobulinti kulinarinius įgūdžius, susipažinti su darbo procesais, kurie vyksta restoranuose ar kitose maitinimo įstaigose.

Mokiniai mokėsi pasirinkti ir apdoroti ingredientus, gaminti įvairius skanius, sveikus patiekalus, juos pateikti estetiškai, kad būtų patrauklūs ne tik skoniui, bet ir akiai.

Užsiėmimuose naudotos IKT priemonės padėjo lengviau suprasti, kaip teisingai pasiruošti technologiniam procesui ir ženkliai prisidėjo prie skaitmeninių kompetencijų tobulinimo.

Tobulinant kompetencijas, reikalingas žaliajai pertvarkai, mokiniai mokėsi dirbti švariai ir saugiai, kad būtų išvengta maisto užteršimo ar kitų rizikų.

Vyresnioji profesijos mokytoja Gražina Butvilienė

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05