Naujienų archyvas

Centro virėjo specialybės mokiniai ir jų profesijos mokytojai spalio 23 d. dalyvavo  Tvaraus maisto akademijos pamokoje su virtuvės šefu Dariumi Dabrovolsku. Pamokos dalyviai pasveikinti pirmą kartą prisijungę prie nuotoliu organizuotos Tvaraus maisto akademijos pamokos, supažindinti su Lietuvos nacionaline šefų rinktine.

Akademijos dėstytojai Justinas Kapkovičius ir Tomas Zubinas studijoje pristatė rinktinės narį – virtuvės šefą Darių Dabrovolską, kuris dalinosi įspūdinga darbo, dalyvavimo bei pergalių tarptautinėse kulinarijos varžybose patirtimi. Profesinį kelią pradėjęs studentų valgykloje, dirbo nacionalinės svarbos renginiams maitinimą tiekiančioje įmonėje „Taurakalnis“, daugiafunkcinio centro „Forum Palace“ sostinėje, garsiojo „Neringos“ viešbučio bei unikalaus koncepto Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ restoranuose.   Šefas dalinosi patarimais kokias tvarumo praktikas taiko savo kasdieniniame darbe ir kokius receptus siūlo artėjančios Helovino šventės stalui. Gamino karštus patiekalus ir desertą. Naudojo moliūgą, salierą, šokoladą, ryžius įvairius prieskonius bei pastas.

Pamoka buvo labai įdomi, turininga. Šefai pateikė dėstomą turinį paprastai ir aiškiai. Mokiniai liko patenkinti ir jau laukiame sekančio susitikimo.

Vyresnioji profesijos mokytoja Raisa Bučinskienė

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005