Naujienų archyvas

Šią dieną Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro virėjo specialybės mokiniai ir mokytojai ragino atkreipti dėmesį į ypatingą tinkamo maitinimosi svarbą sveikatai, sveikos mitybos principus ir taisykles, kurie padėtų žmonėms suprasti sveikos mitybos pagrindus.

Mokiniams priminti pagrindiniai sveikos mitybos principai: valgyti kuo įvairesnį maistą, kuo ilgiau jį kramtyti, vengti užkandžių ir greito maisto, vartoti kuo daugiau šviežių maisto produktų, daug daržovių, vaisių ir grūdinių produktų, rinktis produktus, kuriuose yra kuo mažiau konservantų, dažiklių, saldiklių, saikingai vartoti cukrų, druską, vengti kavos ir alkoholio, gerti pakankamai vandens.

Virėjo specialybės mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė, vyresnioji mokytoja Daiva Petrauskienė, vyresnioji profesijos mokytoja Gražina Butvilienė,  profesijos mokytojos Laimutė Kasperavičienė, Laima Kalasauskienė, Rima Miliauskienė ir I – III kursų mokiniai surengė centro bendruomenės nariams šventę.

Šventės metu buvo vaišinamasi moliūgų sriuba, įvairių rūšių arbatomis, sausainiais, bandelėmis. Mokiniai dalyvavo viktorinoje, sprendė kryžiažodžius, žaidė aktyvius žaidimus.  Paserviruotas stalas, paruošti stendai, kuriuose gausu medžiagos apie įvairių arbatų naudą organizmui.

Šventė praėjo įdomiai, mokiniai ir darbuotojai dalinosi įspūdžiais, gera nuotaika lydėjo visos šventės metu.

Gyvenkime ne tam, kad valgytume, o valgykime tam, kad gyventume!

 

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė