Naujienų archyvas

Birželio 10-11 dienomis praūžė trijų dienų trukmės 12-asis Lietuvos BBQ čempionatas, kuriame varžėsi 14 komandų. Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė, barbekiu ir kepėjų asociacijos pirmininko Juozo Kaminsko kvietimu, vyko į Barbekiu čempionato teisėjų mokymus.

Mokytoja gavo kvietimą po to, kai Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre vykusiam Nacionaliniame profesinio meistriškumo konkursui ,,Virėjas 2017“ sėkmingai paruošė virėjo specialybės mokines: iškovota I-oji vieta.

Birštone vykusio čempionato metu dvi dienas vyko seminaras teisėjams. Teisėjai dirbo tris dienas, vertino 14 komandų pagamintus patiekalus. Žuvies, mėsos ir kitų maisto produktų nebuvo galima sudėti ar kitaip paženklinti, kad teisėjų komisijai būtų galima juos identifikuoti. Teisėjaujama buvo akluoju būdu. Iš viso patiektos 8 porcijos: 6 porcijos – teisėjų vertinimui, 1 porcija – parodomoji, 1 porcija – aukcionui. Patiekalą teisėjų vertinimui pateikė komandos kapitonas.

Teisėjai vertino mėsos/žuvies/vištienos/deserto išvaizdą, minkštumą (švelnumą), dūmo įsisavinimą (dūmo žiedą), skonį taškais nuo 1 iki 10 (specialūs paaiškinimai teisėjams pateikti vertinimo lapuose).

Teisėjus instruktavo ir mokė patyrę Anglijos meistrai. Savo patirtimi dalinosi rusų, lietuvių, estų, lenkų asociacijų prezidentai.

Sužavėjo puikus renginys, gerai praleistas laikas, įgyta didžiulė patirtis.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė