Naujienų archyvas

Lapkričio 9 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vykusioje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF, kuri kasmet tampa svarbia gurmaniškų atradimų vieta, „skaniausiu“ metų renginiu, maisto kultūros švente, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė suaugusiųjų tęstinio profesinio mokymo dalyvėms vedė netradicinę pamoką „Maisto prekės“.

Parodoje vienu metu buvo galima pažadinti visus pojūčius – matyti, užuosti, girdėti, ragauti, liesti, stebėti italo šefo gaminamus patiekalus ir taip patirti neišdildomus įspūdžius. Susipažinta su šviežiausiomis maisto naujienomis Lietuvoje, užsienio virtuve, išbandyti nauji skoniai ir sužinota įdomių maisto ir gėrimų gaminimo paslapčių. Išsiaiškinta, kokiomis unikaliomis maisto naujovėmis pradėta prekiauti mūsų šalyje.

Parodos dalyviai – smulkaus ir vidutinio verslo maisto ir gėrimų gamintojai, nedideli ir unikalūs ūkiai, prieskonių, aliejų, vynų importuotojai išnaudoja Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF kaip platformą užmegzti verslo kontaktus ir ilgametę draugystę su produktų pirkėjais. Čia išbandyti nauji Airijos, Baltarusijos, Estijos, Graikijos, Italijos, Latvijos, Lietuvos ir kitų šalių gamintojų maisto ir gėrimų skoniai. Parodoje dalyvavo 80 įmonių, iš kurių daugiau nei 30 proc. – svečiai iš užsienio.

Tradicinė parodos interaktyvi kulinarinė erdvė VIRTUVĖS STUDIJA šiemet pakvietė į nepamirštamą italų šefo kulinarinį šou. Buvo gaminama dviejų rūšių pasta.

Netradicinė pamoka parodoje – tai nepakartojami įspūdžiai, naujos idėjos ir padidėjęs “žinių bagažas”.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė