Naujienų archyvas

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė virėjo specialybės mokiniams pravedė netradicinę integruotą „Lankytojų aptarnavimo ir virimo technologijos“ pamoką.

Pamoka kitaip

Šie mokomieji dalykai buvo derinami kartu, nes pagaminti patiekalai turi būti teisingai patiekti lankytojui. Integruota pamoka pravesta netradicinėje mokiniams aplinkoje. Taikyti įvairūs mokymo metodai: diskusija, komandinis darbas, darbas grupėmis, eksperimentinis metodas.

Pamoka susidėjo iš trijų dalių: teorinės – mokyklos teorijos klasėje, praktinės – miesto kavinėje „Linda“, „Charli pica“ ir centro mokomojoje virtuvėje. Teorijos pamokų metu mokiniai mokėsi stalo serviravimo taisyklių, pusryčių, pietų, vakarienės ir teminių stalų serviravimo. Praktiniai darbai vyko mokyklos virtuvėje bei kavinėje.

Centro mokomojoje virtuvėje mokinės serviravo teminį stalą „Brangiam tėčiui“ ir gamino šaltus užkandžius: „Šparagai su šonine“ ir „Avokadas su lašiša“.

II kurso mokines kartu su mokytoja maloniai priėmė kavinės „Linda“ darbuotojai. Kavinės savininkė leido mokymo tikslais pasinaudoti kavinės patalpomis, indais, įrankiais, taurėmis. Pamokos metu mokinės suskirstytos grupėmis, joms išdalintos užduotys, kurias turėjo įvykdyti per skirtą laiką. Virėjo specialybės mokinės su puikia nuotaika įsitraukė į praktinį darbą: rinkosi įrankius, indus, taures, serviravo stalus ir mokėsi teisingai patiekti įvairius patiekalus lankytojams.

Mokytoja su mokinėmis apsilankė ir „Charli pica“ kavinėje, kur apžvelgti ir aptarti valgiaraščiai, stebėtas padavėjų darbas.

Pamokos metu mokinės įgijo praktinių įgūdžių, turėjo galimybę dirbti realioje aplinkoje.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė