Vykdant Europos Sąjungos programos Erasmus+ veiklos projektą Nr. 2017-1-LT01-KA102-035036 „Tarptautinis bendradarbiavimas, skirtas pagerinti mažiau galimybių turinčių ir neįgalių jaunuolių profesinį mokymą“, centro mokytojams ir mokiniams organizuota itališkų patiekalų gamybos mokymo savaitė.
Virtuvės šefas Mindaugas Lucka iš Italijos, turintis net 14 metų darbo patirtį Italijos restoranuose, dalijosi patirtimi ir itališkos virtuvės paslaptimis. Pirmadienį mokė tešlų gamybos: įvairių skirtingų formų makaronų patiekalų, jų gaminimo ir patiekimo būdų, picos tešlos paruošimo. Antradienį – picų kepimo ir vegetariškų patiekalų gamybos. Trečiadienis ir ketvirtadienis skirtas žuvies ir jūros gėrybių užkandžių bei karštųjų patiekalų gamybai. Penktadienį ruošti užkandžiai ir desertai.
Kiekvienos mokymo dienos pabaigoje vyko degustacija, aptarimas bei konsultavimasis su virtuvės šefu. Aptariant jūros gėrybių gamybos ypatumus trečiadienį svečiavosi Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys, „Radviliškio krašto bendruomenės“ pirmininkas Gediminas Lipnevičius.
Šie mokymai – labai vertinga patirtis tiek mokiniams, tiek mokytojams prisiliesti prie itališkos virtuvės patiekalų, sužinoti jų gamybos ypatumus ir išskirtinumus.
Projektų vadovė Jolanta Krivickienė