Naujienų archyvas

Lapkričio 6 – ąją visi geros valios žmonės pakviesti dalyvauti gražioje  „Išsipildymo akcijos“ iniciatyvoje „Pyragų diena“.

Pyragų diena

Atsiliepdami į šią iniciatyvą centro virėjo specialybės mokiniai kepė pyragus. Amandos trupininis pyragas su mėlynių uogiene išsiskyrė patrauklia išvaizda  ir recepto paprastumu.

Mokinė pasidalino greito trupininio pyrago su uogiene receptu:

Reikės:

  • 420 g miltų
  • 200 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a/š kepimo miltelių
  • 220 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 500 g uogienės

Gaminimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Į dubenį berti persijotus miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
  3. Įtarkuoti sviestą.
  4. Įmušti kiaušinį.
  5. Rankomis viską išmaišyti bei minkyti, kol neliks sausų trupinių.
  6. Padengti kepimo formą kepimo popieriumi.
  7. Suberti du trečdalius tešlos, rankomis išlyginti paviršių, kad visas dugnas pasidengtų tešla, gerai prispausti.
  8. Ant viršaus paskleisti uogienę.
  9. Ant uogienės tolygiai užbarstyti likusį trečdalį trupinių.
  10. Kepti 45 minutes.

Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė