Lapkričio 6 – ąją visi geros valios žmonės pakviesti dalyvauti gražioje „Išsipildymo akcijos“ iniciatyvoje „Pyragų diena“.
Atsiliepdami į šią iniciatyvą centro virėjo specialybės mokiniai kepė pyragus. Amandos trupininis pyragas su mėlynių uogiene išsiskyrė patrauklia išvaizda ir recepto paprastumu.
Mokinė pasidalino greito trupininio pyrago su uogiene receptu:
Reikės:
- 420 g miltų
- 200 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 a/š kepimo miltelių
- 220 g šalto sviesto
- 1 kiaušinio
- 500 g uogienės
Gaminimas:
- Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
- Į dubenį berti persijotus miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
- Įtarkuoti sviestą.
- Įmušti kiaušinį.
- Rankomis viską išmaišyti bei minkyti, kol neliks sausų trupinių.
- Padengti kepimo formą kepimo popieriumi.
- Suberti du trečdalius tešlos, rankomis išlyginti paviršių, kad visas dugnas pasidengtų tešla, gerai prispausti.
- Ant viršaus paskleisti uogienę.
- Ant uogienės tolygiai užbarstyti likusį trečdalį trupinių.
- Kepti 45 minutes.
Mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė