Projektinė veikla

Bendradarbiaudami su Socialinės integracijos centru, dalyvaujame tarptautiniame projekte „Taiki komunikacija – gyvenimo kalba“ (angl. NVC) (Lietuva, Norvegija) (Nr. LT03-2-SADM-K01-034).

Bendradarbiavimas su Socialinės integracijos centru

NVC (taikios komunikacijos metodiką) sukūrė JAV psichologijos mokslų daktaras Maršalas Rosenbergas. Tai metodas formuojantis žmogaus gyvenimo ir bendravimo būdą, gyvenimo stilių, padedantis nuoširdžiai įsiklausyti ir suderinti savo ir kitų žmonių jausmus ir poreikius.

Mūsų jausmai visada priklauso nuo to, ar mūsų poreikiai yra patenkinti. Dažnos pasekmės nepatenkintų poreikių – pyktis, nusivylimas ir kiti neigiami jausmai. Užsiėmimų metu mokomės atpažinti savo poreikius ir kylančius jausmus. Bandome suprasti kito žmogaus poreikius; įvardinti kokie jausmai juos lydi, plečiame jausmų žodyną. Bandome atsakyti į klausimus: kaip taiki komunikacija gali padėti susitarti ir atrasti bendradarbiavimo taškus: tarp bendraamžių, tarp suaugusiųjų. Mokymų metu bandome suprasti, kad nesmurtinės komunikacijos pagrindu savo aplinkoje  galime sukurti tvirtesnį ryšį bei naują bendravimo kultūrą.

Projektas finansuojamas iš 2014-2021 m. EEE finansinio mechanizmo programos "Sveikata" lėšų.

Projekto partneriai:

Bendradarbiavimas su Socialinės integracijos centru

  • 001
  • 002
  • 003