Projektinė veikla

Būsimų virėjų stažuotė Italijoje

Nuo gegužės 16-os iki birželio 04-os dienos Radviliškio technologijų ir verslo mokymo Centro 6 virėjų specialybės mokiniai dalyvavo Erasmus+ 1 pagrindinio veiksmo programos projekte Nr. 2020-1-LT01-KA102-077613 „Tarptautinio profesinio mobilumo įtaka specialiųjų poreikių ir mažiau galimybių turinčių jaunuolių profesinių ir socialinių įgūdžių ugdymui“ Italijoje, Apulijos regione, Rodi Garganico mieste.

Būsimų virėjų stažuotė Italijoje

Italijoje mokiniai tobulino ir gilino praktinius įgūdžius, susipažino su nacionaline italų virtuve. Apulijos virtuvė: alyvuogių aliejus, vynuogės, pomidorai, baklažanai, artišokai, šviežios jūros gėrybės...  Apie Apulijos virtuvę dėl paprastų sudedamųjų dalių visada buvo sakoma, kad ji „skurdi“, tačiau įtinka kiekvieno skoniui. Centro būsimi virėjai gamino šio regiono virtuvei būdingus ne įmantrius, o paprastus patiekalus. Apulijos maistą sudaro trys pagrindiniai elementai: kietieji kviečiai, daržovės ir alyvuogių aliejus, kuris čia vienas geriausių pasaulyje. Šiuos tris elementus vietiniai gyventojai derina su mėsa bei žuvimi ir sukuria originalius patiekalus, kurių skonio su niekuo neįmanoma supainioti. Mokiniai stažavosi dvejose Rodi Garganico miesto viešbučių restoranuose (Touring ir Albano). Virtuvės šefas Vincenzo Rattazzi dalinosi sukaupta patirtimi, mokė gaminti itališkus patiekalus.

Laisvu laiku mokiniai ir juos lydinčios mokytojos, Raisa Bučinskienė, profesijos mokytoja metodininkė ir Gražina Butvilienė, vyresnioji profesijos mokytoja vyko į ekskursijas po svarbų Italijoje piligriminį centrą – tėvo Pijaus miestą San Giovanni Rotondo, Monte Sant Angelo miestą, marmuro kasyklą bei vyno gamyklą Apričėnos miestelyje, aplankė Lesinos, Fodži ir Vieste miestus.

Italija, tai šalis, kuri nepalieka nė vieno abejingo. Čia yra daug ką nuveikti ir pamatyti. Mokiniams pasisekė, kad galėjo įgyti patirties dirbdami tarptautinėje komandoje: tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje; įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti; praplėsti savo sociokultūrinį akiratį pažįstant priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Visų dalyvių įgyti mokymosi rezultatai stažuotės metu buvo pripažinti ir įvertinti Europass mobilumo dokumentais, stažuotės sertifikatais.

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009